Voorpagina
Verhalen
Overdenkingen
Bijbelartikelen


 

Nieuws
 

Op deze pagina

Koppelingen

Chinese leider Yun: 'Nederland zit in de gevangenis'

Dinsdag 9 maart 2004 - In de Amersfoortse hervormde Adventskerk hoorden ruim 200 aanwezigen de Chinese christen-leider Yun zeggen: jullie zitten gevangen. Nederland zit in de gevangenis. Een nogal verrassende uitspraak, waar velen het gebruikelijke verhaal zullen hebben verwacht: veel Chinese christenen zitten in de gevangenis, en of wij in het Westen maar voor hen willen bidden, dat ze bevrijd mogen worden. Yun draaide dat honderdtachtig graden om.

De Chinese voorganger, die zelf zware gevangenisstraffen en langdurige martelingen heeft ondergaan, drukte zijn hoorders de boodschap op het hart te bidden voor zichzelf. Nederland zit in de gevangenis, gekluisterd door zonden en boze machten. Vraag u maar eens heel persoonlijk af waar ú in gevangen zit, waar uw gemeente in gevangen zit, wat dit land in z'n greep houdt, zei Yun.

De Chinese leider, die tegenwoordig in Duitsland woont, was naar Nederland gekomen voor de presentatie van de Nederlandse editie van zijn levensverhaal, De Hemelse Man, Het boek werd hem aangeboden door de uitgever, Henk Medema. Van deze gelegenheid maakte Yun gebruik om de aanwezigen deelgenoot te maken van zijn visie en zijn gebed, samengevat in de woorden 'Back to Jerusalem': de uitzending van honderdduizend Chinese evangelisten via de westwaartse 'zijderoutes', naar de landen die het meest onbereikt zijn door het evangelie. Om tenslotte zo het evangelie terug te brengen naar de plek waar alles begonnen is, Jeruzalem. In Nederland is inmiddels ook een stichting in oprichting die deze visie wil steunen.

Een inspirerend, schokkend, hartverscheurend, heroïsch verhaal. 'Broeder Yun' is één van de leiders van de huisgemeenten in China. Hoewel hij nog vrij jong is, heeft hij om zijn geloof langdurige martelingen en gevangenisstraffen ondergaan. Uiteindelijk heeft hij zijn land moeten verlaten, en is nu betrokken bij de Chinese zendingsbeweging Back to Jerusalem ('Terug naar Jeruzalem').

Yun heeft zijn verhaal, met Paul Hattaway, verteld in het boek DE HEMELSE MAN, waarvan het eerste exemplaar van de Nederlandse editie aan hem werd aangeboden in de Adventkerk in Amersfoort. Het Engelstalige boek heeft velen geraakt. In het Verenigd Koninkrijk is dit boek uitgeroepen tot het christelijke boek van het jaar 2003.

(Bron: Uitgeverij Medema)

Het Verhaal

De Hemelse Man

  • Broeder Yun met Paul Hattaway
  • ISBN: 90 6353 422 1
  • 352 pagina's
  •   18,95
  • Uitgeverij Medema
Nieuw op Bemoediging.net

Binnenkort op Bemoediging.net

opsommingsteken Jennifer Toledo over 'The Weeping Room'
opsommingsteken Dick van Keulen (nieuwe audio en video)
opsommingsteken George Müller
De webstek is voor het laatst bijgewerkt op 15-11-2006

RSS-kanaal XML/RSS-kanaal

Add to Google

Broeder Yun ontvangt boek
Foto: Broeder Yun ontvangt eerste exemplaar van zijn boek.

Contact

Om ons een mailtje te sturen kun je van het onderstaande formulier gebruik maken:




Opmerkelijke boekpresentatie 'De Hemelse Man'

Amersfoort - Op 9 maart jl. vond de presentatie plaats van het bij Medema uitgegeven boek "De Hemelse Man". Het werd een opmerkelijke bijeenkomst met broeder Yun, de hoofdpersoon van het boek, als spreker. De volle Adventkerk in Amersfoort leek even op een bijeenkomst van de Chinese huiskerkbeweging.

Yun had een vurige boodschap voor Nederland. Hij vertelde maar kort over zijn eigen achtergrond; iedereen die het boek koopt kan dit wonderlijke verhaal immers zelf lezen. Al snel richtte hij zich tot de Nederlandse toehoorders met een indringende oproep om toch vooral te doen wat Jezus zegt in de Bijbel: "Jezus weet wat hij doet en hij weet wat hij zegt, je kunt hem dus maar beter gehoorzamen. Jullie hebben hier van alles op christelijk gebied. Wij in China hebben als christenen niets, behalve een groot aantal mensen dat niet twijfelt aan Jezus' woorden en doet wat Hij zegt. Dat is de eenvoud van het evangelie. Meer is niet nodig. Wij geloven niet alleen dat God heel China gaat veranderen, maar ook het hindoeisme, het boeddhisme en de islam. Wij geloven dat de twee broers Ismael en Isaak elkaar zullen vinden in Jezus Christus.
Ikzelf en veel van mijn broeders weten wat gevangenschap betekent. Maar ik zie hier ook veel gevangenen. Mensen die vastzitten aan hun kerkstructuren, aan veel zonden, en vooral aan de angst om God te gehoorzamen.
Ik bid dat jullie uit deze gevangenis bevrijd zullen worden en weer leren eenvoudig te doen wat Jezus zegt."

(Bron: Opwekking Magazine)

Christendom groeit het snelst in China, ondanks vervolging

Het Christendom groeit nergens ter wereld zo snel als in China. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Er wordt geschat dat 90 miljoen van de 1,3 miljard Chinezen Christelijk zijn, ondanks regelmatige vervolgingen door de communistische regering.

De groei van het Christendom is tot stand gekomen zonder noemenswaardige inspanningen van missionarissen.

De door de overheid erkende Protestantse kerk heeft 15 miljoen leden, de erkende Katholieke kerk 6 miljoen. Maar de meeste Chinese kerken worden niet erkend door de regering en daarom zwaar vervolgd. Recentelijk werden nog twee Katholieke priesters gearresteerd. Momenteel maakt de overheid zich het meeste zorgen over de groei van ondergrondse evangelische gemeenten. Met name op het platteland groeien de kerken snel.

Missionarissen

De evangelische kerken hebben vooral zwaar te leiden onder zware vervolgingen. Er wordt vaak gewelddadig tegen de gelovigen opgetreden en kerken worden afgenomen. Ondanks die moeilijkheden slagen evangelische bewegingen er toch in om missionarissen naar het buitenland te sturen. In overwegend Islamitische landen als Egypte en Jordanië zijn nu al Chinese missionarissen actief. Volgens Newsweek zijn er honderden jonge Chinezen in opleiding voor de missie in binnen- en buitenland.

(Gepubliceerd op RKnieuws.net, (25 mei 2004))

 

 
Ik, Ikzelf ben het die u bemoedigt!
 (Jesaja 51:12)
© Bemoediging.net
[Voorpagina] [Verhalen] [Overdenkingen] [Nieuws] [Overzicht]